Sunday, November 5, 2023

New York - Győr - Kaprun

Az addig rendben megvolt, hogy rendben hazarepültünk Bécsbe úgy nettó egyórás alvással a putri newarki reptérről, csomag nem késett, gyerekek nem hánytak. Ráadásul mostanában nagyon erős a jetstream, úgyhogy 1000km/h-val jöttünk, a 8,5 órásra tervezett út csak 7,5 órás lett.

Győrbe vissza kocsival, lerakni a családot, aztán irány Kaprun, ahol elvileg az új autóm vár (ne kérdezd!), mindőssze 7 óra - 3 vonat és egy buszjárat távolságra! Mókival együtt vállaltuk volna ezt a kalandot, de sajnos ő egy nappal hamarabb lebetegedett, így nem tudott jönni. Azt még így is bevállalta (szuper vagy, Móki!) hogy a szükséges iratokat, rendszámtáblát, mindent, kihozott az bécsi állomásra. Kis újratervezés és újraszervezés után elindultam hát Győrből, leheletnyit kómásan, állomáson Mókival találkozva a hosszú útra.

Már Hegyeshalomnál rakoncátlankodott a RailJet (jól kezdődik), de az első csatlakozás elég kövéren volt számolva, úgyhogy akadály nélkül mentem bele a második viszonylatnak (Bécs-Schwarzach-St. Veit), de Salzburgban megint rostokoltunk, úgyhogy küldött egy emailt az ÖBB, hogy nem fogok tudni csatlakozni, mert a Rex3 vonat nem vár, a sorompó áll. Úgyhogy leszálltam itt, a méltán híres Golling-Abtenau állomásán, valahol az Alpokban, hogy majd egy következő vonatot elkapjak. Na a RailJet akkor meg is adta magát, úgyhogy most már nem is vagyok egyedül, a többi utas már kis közösséget alkot ezen a hangulatos kis állomáson. A szállásomról a recepciós elment aludni, de volt olyan kedves, hogy egy lockerbe berakta a kártyámat.

Remélem reggel a negyedórás buszutat nem fogom beszopni, meg aztán az ügyintézést a kocsival, mert ennek az amúgyis igen frusztráló kétéves kocsiraváró maratonnak már így is igen hosszúra nyúlik a célegyenese... 

Esti kilátás az Alpok hegyeire

Natasakampusozás

Délutáni kilátás az Alpok hegyeire

Mokival Hauptbahnhofon <3

Nyunyi Simcity a göpzajról

Kb 30 órája úton, de már nemsokára (remélem) ágyban leszek!!


No comments:

Post a Comment

Az utolsó kalandos nap - és Brünhilda!

Na, csak hamar-hamar, mert ez a nap is sokkal hosszabb lett, mint terveztem. Szóval a vonat elvitt Zell am See-be, ami egy kis alpesi paradi...