Monday, November 6, 2023

Az utolsó kalandos nap - és Brünhilda!

Na, csak hamar-hamar, mert ez a nap is sokkal hosszabb lett, mint terveztem.

Szóval a vonat elvitt Zell am See-be, ami egy kis alpesi paradicsom Kaprun mellet. Ott "várt" a szállásom, végre ágy, tusolás, alvás!! Aztán lefekvés, egy mp múlva csörög az óra: letelt a 9 óra, reggel 6:45, irány Murau! Gyors tusolás, izgulás, reggeli, izgulás, buszállomás, izgulás, magyarokkal találkozás, nekem segítés, Kaprunba buszozás, senki nem ott levés, hidegben ténfergés, izgulás, végül más kereskedés megtalálás.

Minden könnyen menés, Brünhilda átvétele, cicomázásra fél óra várás. Ismerkedés, elindulás, 500km vezetés, egy töltés, 7 óra alatt. Család bepakolás, régi kocsiból átpakolás, két bőrőnd két kisbőrönd bepakolás probálás a sötétben az udvaron, nem sikerülés, okoskodás, anyázás. Elindulás, Bábolnánál töltés - 5% töltöttség, esti autópálya mellet, egész család, tele kocsi, reggel iskola/óvoda/konferencia előadás Kecskeméten - aztán BENG, töltő nem működés, szívroham kapás. Több töltő, majd alternatív megoldáson gondolkodás, végül fél óra telefonos segítség, összes létező dolog és töltők újraindítása után mégis sikeres töltés. (Az amúgy milyen, hogy egy úton egy vonat és egy töltő is elromlik? Zeusz valamiért nagyon berághatott rám...)

Még másfél óra hazavezetés, parkolóba nem beférés, centizés, lehúzott ablakkal végül mégiscsak beparkolás, gyerek fektetés, kocsi töltése a Marczibányin, holnapi konferencia előadás prezentáció átnézés, kiküldés, garázs átkonfigurálása - már csukott ablakkal is parkolás, tusolás, blogírás, lefekvés 1-kor.

Mindenkinek köszi a figyelmet, több poszt már nem lesz, maximum Csilla fotóiból egy fotós. Vagy egy besztof. De más tényleg nem!

Fotók:

Tamáska szerint nem családias, szerintem meg igen!

A See a Zell am See-ből

Alpesi BMW kereskedés

Rendszám nélkül még jobban mutatott

2.3t, kell a fékerő

Itt is voltak színes őszi fák!

Meg Havas Henrik is!

Jóleszazúgy!

A karosszéria még kifér, a felhúzott ablak már nem. Még jó, hogy le lehetett húzni, mert egyébként vagy nem tudok parkolni, vagy a kocsiban kell aludnom!

Erre bezzeg van esze: éjjel 11-kor a lekókadt avókádó fa öntözés utáni feltámadásának timelapse dokumentálására!

Ja, a kocsit hívják Brünhildának. Női hangon is beszél, és lehet tőle mindenfélét kérni, a gyerekek imádják!

Au revoir!

No comments:

Post a Comment

Az utolsó kalandos nap - és Brünhilda!

Na, csak hamar-hamar, mert ez a nap is sokkal hosszabb lett, mint terveztem. Szóval a vonat elvitt Zell am See-be, ami egy kis alpesi paradi...